Vachtsoorten

Stokhaar:

Dit is een dubbele vacht, hij bestaat uit een ondervacht van wollig haar met daarover dekhaar. Het dekhaar is dikker en stugger. In het voorjaar verliest de hond de onderwol (rui) zodat er in de zomer een dunnere zomervacht ontstaat. In het najaar is er nog een ruiperiode, daarna ontwikkelt er een dikke wintervacht. Het dekhaar verhaart het hele jaar door.
Er zijn twee varianten:    Lang stokhaar   bv.: Labrador Retriever.
                                        Kort stokhaar    bv.: Samojeed.

Korthaar/Gladhaar:

Dit vachtsoort bestaat uit zeer kort,stevig dekhaar. Onderwol is nauwelijks tot niet aanwezig. De honden met deze vacht kennen geen rui en verharen het hele jaar door.
bv: Boxer.

Kroeshaar:

Kroeshaar bestaat voornamelijk uit onderwol. Deze vachtsoort verhaart wel, maar de losse haren blijven in de vacht hangen. De vacht kan erg lang worden. Honden met kroeshaar moeten regelmatig geknipt of geschoren worden.
bv: Poedel

Ruwhaar:

Dit is een dubbele vacht, het dekhaar ruit in 1 keer. Dit is elke 6 maanden. Het loszittende dekhaar valt er niet vanzelf  uit, deze moet met de hand geplukt worden. Na enkele weken groeit het nieuwe dekhaar weer over de onderwol heen.
bv: Dashond ruwhaar.

Langhaar:

Er zijn 2 varianten:
Lang dekhaar met veel onderwol:

Deze vacht vraagt veel onderhoud. Door de grote hoeveelheid wol ontstaan er gemakkelijk klitten.
bv: Shih-Tzu

Lang dekhaar met weinig onderwol:

Deze vacht heeft dekharen met een fijne structuur, en heeft een mozaļek verharing. Er verhaart steeds een gedeelte van de onderwol en dekharen.
bv: Engelse Cocker Spaniėl

Vilthaar:

De dekharen en het vele onderwol zijn gelijk van lengte. Samen zorgen ze voor een sterke viltvorming. De vacht wordt in banen geleid door de viltvorming op te splitsen in koorden.

Haarloos:

Deze honden hebben nagenoeg geen vacht, alleen wat haar op de kop, poten en staart. Er bestaat ook een behaarde variant, de powder-puff.
bv: Peruaanse Inca Orchid.


Trimsalon Assendelft I Adres: Burg.de Boerstraat 53, 1566 KB Assendelft, Email: info@trimsalonassendelft.nl I Tel.: 0647923003
Trimsalon Assendelft
Adres: Burg.de Boerstraat 53,
1566 KB Assendelft,
Email: info@trimsalonassendelft.nI
Tel.: 0647923003
TRIMSALON ASSENDELFT
ook voor katten trimsalon assendelft
trimsalon assendelft en omstreken
® ©
® ©