Trimsalon Assendelft I Adres: Burg.de Boerstraat 53, 1566 KB Assendelft, Email: info@trimsalonassendelft.nl I Tel.: 0647923003
Trimtechnieken:

Plukken:

Bij het plukken wordt de gehele bovenste laag van de vacht verwijderd. Dit gebeurt bij honden met een ruwharige vacht. De vacht moet wel plukrijp zijn, de dekharen moeten los zitten. De plukmethode is vrij arbeidsintensief.

Strippen:

Bij het strippen wordt, net als bij het plukken het dode dekhaar verwijdert. Voor deze methode moet de hond eerst in stripvacht gezet worden. Ik verwijder dan de helft van de rijpe bovenvacht, na 3 maanden verwijder ik de haren die de vorige keer zijn blijven staan. Er blijft dan een korte, harde bovenvacht staan die dan 3 maanden oud is. Zo wordt de hond niet tot op de onderwol geplukt en ziet de hond er altijd verzorgt uit zonder een plotselinge overgang van lang naar kort. Het is dan wel de bedoeling dat de hond vaker een bezoek aan de trimsalon brengt.

Knippen en Scheren:

Knippen en scheren is het inkorten van de vacht d.m.v. een schaar of tondeuse in elke gewenste lengte. Sommige honden worden alleen geknipt, en bij andere kan er een combinatie gebruikt worden. Ik scheer met een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte gebruik ik verschillende scheerkoppen die elk een andere lengte hebben.

Effileren:

Effileren is een techniek die ik bij verschillende rassen gebruik. De vacht wordt uitgedund of ingekort met behulp van een effileerschaar. Deze schaar heeft allemaal kleine tandjes waardoor de vacht niet in een keer wordt afgeknipt. Zo ontstaat  een natuurlijker resultaat Effileerhonden zijn bijvoorbeeld  Setters en Retrievers.

Ontwollen:

Bij het ontwollen wordt de losse onderwol verwijderd. Je kunt het wol verwijderen met behulp van een soort harkje. Daarnaast gebruik ik in mijn trimsalon een professionele waterblazer. Dit is een zeer groot model föhn die met grote kracht het water en het losse onderhaar eruit blaast. De hond wordt voor deze behandeling eerst gewassen met een daarvoor bestemde shampoo. Na deze wasbeurt komen de haren goed los te zitten en deze zijn dan gemakkelijker te verwijderen met de eerder genoemde waterblazer.
Het voordeel van dit apparaat is dat de huid minder wordt beschadigd en dat de onderwol beter wordt verwijderd, dan dat men gebruik maakt van het harkje. Het haar wordt er als het ware uitgeblazen en het vastzittende haar droogt tegelijkertijd.

Ontklitten:

Klitten zijn opeen gepropte haarbolletjes die nagenoeg niet meer door te kammen/borstelen zijn. Deze klitten kunnen bij een slechte verzorging over het hele lichaam voorkomen. Als er een normale verzorging plaatsvindt worden enkele plekjes weleens vergeten. Daar ontstaat dan klitvorming. Deze klitten vindt je vaak achter oren, in de lies en/of oksels. D.m.v. div. gereedschappen kan ik proberen de klitten te verwijderen. Helaas zijn compleet vervilte honden geen uitzondering. Als honden volledig in de klit zijn is het een tijdrovend en vooral  een pijnlijk proces om dit te verwijderen. In extreme gevallen is er helaas geen andere mogelijkheid dan de hond kaal te scheren. Om dit te voorkomen kunt u uw hond ook af en toe brengen voor een borstelbeurt. Ontklitten is een tijdrovende bezigheid die niet bij de prijs van het trimmen zit inbegrepen.

Wassen en Föhnen:

Sommige kortharige honden komen alleen om gewassen te worden. Een langharige hond die komt om gewassen te worden moet klitvrij zijn. Na het bad worden de honden geföhnd.

Nagels knippen:

Nagels knippen zit standaard bij de behandeling in. Honden die nooit in de trimsalon komen maar waarvan wel de nagels  geknipt moeten worden zijn ook welkom in de salon.
Geef van te voren even via de telefoon aan wanneer u wilt komen, dan kan ik daar rekening mee houden.

Anaalklieren ledigen:

Een hond heeft twee anaalklieren bij de anus. Deze geven bij het ontlasten een beetje vocht af aan de ontlasting. (geurvlag) Deze klieren kunnen overvol raken. Dit merk je als de hond veel bijt bij de anus of sleetje gaat rijden. Het legen van de anaalklieren zit niet standaard bij een behandeling in. Ik ben van mening dat je ze alleen moet leegdrukken als de hond er echt last van heeft.

Hoe vaak uw hond getrimd moet worden, is heel verschillend en afhankelijk van de vacht.

Ruwharige vachten          2 - 4 maal per jaar
Spaniëlvachten                4 - 6 maal per jaar
Poedelvachten                 4 - 8 maal per jaar

Trimsalon Assendelft
Adres: Burg.de Boerstraat 53,
1566 KB Assendelft,
Email: info@trimsalonassendelft.nI
Tel.: 0647923003
TRIMSALON ASSENDELFT
trimsalon assendelft en omstreken
ook voor katten trimsalon assendelft
trimsalon assendelft
® ©