Wat kan u zelf doen

Regelmatig onderhoud van de vacht van uw hond is van wezenlijk belang.
Begin van jongs af aan de hond al te laten wennen aan het borstelen en kammen van de vacht.
Je kunt de hond het kammen vrij makkelijk aan leren. Je zet hem op een tafel of kleed, aait of kamt hem heel even en beloont hem voor goed gedrag. Houd de momenten kort en maak ze steeds langer.

Zo zal de hond op den duur accepteren dat haar of zijn vacht wordt behandeld door het baasje en dit niet als vreemd of bedreigend ervaren.
Indien honden dagelijks worden verzorgd, zullen ze er sneller aan wennen om bij een trimsalon op de trimtafel te staan. Zij zullen een behandeling dan ook sneller accepteren.
Een hond die nooit geborsteld of gekamd wordt heeft eerder de neiging om te gaan bijten bij een trimsalon. Dit komt omdat het allemaal nieuw is voor de hond.

Het beste is als u begint met trimmen als de pup ongeveer 3 maanden oud is, wacht hier niet te lang mee omdat dit hoort bij de socialisatie periode van de pup, ook kunt u dan voorkomen dat er klitten ontstaan, en dat uw pup hierdoor een slechte ervaring krijgt met de trimsalon, en dat uw hond het niet meer leuk vind om in de trimsalon te komen.
Vaak gaan puppy's je als eigenaar uitproberen. Als je ze gaat kammen, lopen ze weg, piepen hard of bijten in handen. Stop dan niet meteen maar wacht tot de pup rustig is. Doe je dit niet, dan zal de pup zich steeds meer verzetten, omdat hij geleerd heeft dat als hij zich verzet of bijt de eigenaar stopt met kammen

Winter

Ook in de winter kan uw hond naar de trimsalon komen om getrimd te worden, u moet dan wel opletten dat u bij het uitlaten de hond goed in beweging blijft.

Kortharig

Een  kortharige hond ook naar de trimsalon, als de hond in de rui is, of het hele jaar door ruit, kan de trimsalon uitkomst bieden, en kan de rui periode van de hond zo kort mogelijk worden gehouden.

  1. Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
  2. Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet  behandelbaar is.
  3. Overleg eerst met uw trimmer/-ster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
  4. Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm ed.) en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
  5. Breng de hond altijd aan de lijn.
  6. Breng uw hond nooit met een volle maag.
  7. Tenslotte nog het verzoek uw hond vrij van vlooien te brengen. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen. Het is een sprookje dat iedere hond vlooien heeft. Dit is niet waar.
  8. U kunt ook een afspraak maken om zelf uw dier te wassen. Het dier dient dan wel van te voren klitvrij gemaakt te worden.
  9. Indien u weet dat uw hond ergens agressief op kan reageren, zou ik het heel fijn vinden als u mij dit op voorhand vertelt. Ik weet wat ik dan eventueel kan verwachten...
  10. Tenslotte zou het heel fijn zijn wanneer u uw hond vrij van vlooien naar de trimsalon brengt. Mocht ik tijdens de  behandeling onverhoopt toch vlooien tegenkomen, zal ik direct contact met u opnemen en ervoor zorgen dat de vlooien bestreden worden...
Tips en trucs
Pups
Hoe vaak uw hond moet worden getrimd, is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Om u een idee te geven:

Poedelvachten            4 - 8 maal per jaar.
Ruwharige vachten     2 - 4 maal per jaar.
Spaniėlvachten           4 - 6 maal per jaar.


Trimsalon Assendelft I Adres: Burg.de Boerstraat 55, 1566 KB Assendelft, Email: info@trimsalonassendelft.nl I Tel.: 0647923003
Trimsalon Assendelft
Adres: Burg.de Boerstraat 53,
1566 KB Assendelft,
Email: info@trimsalonassendelft.nI
Tel.: 0647923003
TRIMSALON ASSENDELFT
trimsalon assendelft en omstreken
ook voor katten trimsalon assendelft
® ©